Wat is Hypnose?

Hypnose is een staat van trance. Veel mensen associëren hypnose met ‘van de wereld’ zijn en controleverlies zoals je wel eens ziet op televisie in shows. De werkelijkheid van hypnose staat daar ver vanaf. Je bent tijdens een hypnose niet weg, je bent er juist volledig bij. Hypnose richt zich op het onderbewustzijn en ik zal aan de hand van twee voorbeelden kort uitleggen hoe dat jou kan gaan helpen dingen te veranderen.

 

Hoe voelt hypnose aan?

In hypnose kan je alles horen, voelen, meemaken, niet in slaap maar wordt je lekker ontspannen. Sommige mensen gaan zelfs in hypnose met de ogen open.

 

Is hypnose gevaarlijk?

Nee, hypnose is een natuurlijke bewustzijnsstaat waarin wij dagelijks verkeren. Dit is een staat van ‘heel lichte’ hypnose. Vaak ben je je hier niet van bewust. Een goed voorbeeld is als je helemaal opgaat in een film of boek dan kun je zo geconcentreerd zijn, dat je je helemaal inleeft in de gebeurtenissen en vervolgens de emoties als het ware zelf ervaart.

 

Kom ik altijd uit de hypnose?

Ja, zelfs als zou ik de hypnose niet beëindigen, dan gaat de hypnotische toestand automatisch over in slaap. Daarna word je gewoon wakker.

 

Zal ik gekke dingen doen?

Ik werk therapeutisch en ik zal je geen gekke dingen laten doen. Je zal niets doen wat je niet zelf wilt doen. In hypnose blijf je min of meer de controle behouden over jezelf.

 

Hoe snel mag ik resultaten verwachten?

In de praktijk ervaar ik vaak dat de meeste clienten na 1 tot 2 hypnose sessies al succesvol zijn. Weet dat iedereen anders reageert op hypnose. Voor de ene client is het als het omzetten van een lichtknop en is het resultaat direct. Voor de andere client is de verandering meer geleidelijk. De verandering wordt groter met elke sessie.

 

Hoe diep in hypnose moet ik gaan om resultaten te behalen?

Er bestaat niet zoiets als ‘diepte’ van hypnose. Je bent in hypnose of je bent het niet. Wat mensen misschien bedoelen met diepte van hypnose is de mate van ontspanning waarin zij verkeren. Ontspanning ontstaat wanneer je in hypnose komt.

 

Hoe lang duurt een sessie?

De meeste sessies duren gemiddeld 1 uur. Toch boek ik 1,5 uur in de praktijk voor je zodat we op geen enkele manier tijdsdruk ervaren. Uitzonderingen zijn de eerste sessie HypnoSlim® en de Virtuele Maagband die langer duren.

 

Wat als ik niet in hypnose ga?

In principe kan iedereen in hypnose gaan, behalve:

  • Personen die niet in hypnose willen gaan, of zij die bijvoorbeeld toch een (beetje) bang zijn voor hypnose
  • Personen die zich niet kunnen ontspannen en concentreren (in hypnose gaan vereist concentratie)
  • Personen die onder invloed zijn van drugs en/of alcohol, of teveel cafeïne, of hoog gedoseerde antidepressiva zoals Prozac, Seroxat, Remergon, of Cymbalta

Dat gebeurt maar zeer zelden. Ik weet namelijk dat ik kan hypnotiseren maar ik weet niet of jij in hypnose kunt gaan.

Toch nog vragen?

Plan nu je gratis telefonisch consult en je wordt vrijblijvend voorgelicht.

Toch nog vragen?

Plan nu je gratis telefonisch consult en je wordt vrijblijvend voorgelicht.