Krijg ik mijn consult vergoed?

Kijk hier wat jouw verzekering vergoedt. Deze link verwijst naar zorgwijzer en toont de vergoedingen voor Psychosociale therapie waaronder mijn behandelingen vallen. 

Zorgverzekeraars hebben op hun websites meestal een soort ‘digitale zorggids’. Hierin kun je als zorgzoekende zoeken naar zorgverleners, waarmee de verzekeraar samenwerkt en waarvan ze de behandelingen (deels) vergoeden. Bij VGZ heet deze digitale zorggids bijvoorbeeld ‘vergelijk en kies’. Of ik aan alle eisen voldoe die jouw zorgverzekeraar aan alternatief therapeuten stelt (zoals bijvoorbeeld een MBK en/of PsBK diploma) word in deze digitale zorggids meegenomen.

Alle zorgverzekeraars stellen eigen eisen aan (alternatief) therapeuten. Ik raad je aan om een kijkje te nemen op de website van je verzekeraar om te controleren wat hun beleid is. Je kunt mij vinden onder de naam JiskMassage Praktijk voor massage en therapie, Amsterdam. Het komt vaker voor dat zorgverzekeraars (een deel van) de behandeling vergoeden. Hier een overzicht per verzekeraar.