Wat is Hypnose?

Hypnose is een staat van trance. Veel mensen associëren hypnose met ‘van de wereld zijn’ en controleverlies zoals je wel eens ziet op televisie in shows. De werkelijkheid van hypnose staat daar ver vanaf. Je bent tijdens een hypnose niet weg, je bent er juist volledig bij. Hypnose richt zich op het onderbewustzijn en ik zal aan de hand van twee voorbeelden kort uitleggen hoe dat jou kan gaan helpen dingen te veranderen.

 

Hoe kan Hypnose jou helpen?

Veel van wat we doen, doen we onderbewust. Hoe je reageert, hoe je handelt, hoe je denkt.

Als je leert autorijden dan ben je je heel bewust van alle handelingen die je doet. Je weet dat je de koppeling intrapt, in je spiegel kijkt, richting aangeeft, het gebeurt allemaal heel bewust tijdens het lessen. Als je al 10 jaar rijdt doe je diezelfde handelingen echter automatisch. Je doet ze nog steeds zoals je ze geleerd hebt maar je denkt er niet langer bewust over na. Zo is het ook met je gedrag, hoe je reageert, hoe je kijkt naar dingen, hoe je denkt en hoe je handelt in bepaalde situaties. Patronen in het onderbewuste zijn ingesleten en lastig om bewust te veranderen. Hypnose kan die ingesleten gewoontes wel veranderen.

Ander voorbeeld… je bent gestopt met roken en je koppelt – onderbewust – de sigaret nog steeds aan ontspanning. Op wilskracht onderdruk je dat stemmetje in je hoofd telkens en steek je die sigaret toch niet op. Of wel. Als je een keer niet zo lekker in je vel zit is de verleiding namelijk heel moeilijk te weerstaan. Je denkt dat alles beter zal gaan met die sigaret. De ingesleten gedachte steekt de kop op. De kunst ligt ‘m er dus in om de koppeling tussen sigaret en ontspanning te veranderen en daar kan hypnose heel goed bij worden ingezet.

Hypnose kan jou helpen door je onderbewustzijn rechtstreeks aan te spreken en te veranderen. Wil je weten wat ik voor je kan doen, meer informatie of direct een afspraak maken neem dan contact met mij op.

 

Voor wie is Hypnose?Iedereen die verandering wil en openstaat om die verandering door hypnose te bereiken.

 

Welk resultaat kan je verwachten?Uit meerdere studies blijkt dat hypnose zeer effectief is. Het geeft in meer dan 90% van de gevallen een blijvende positieve verandering.

Voor het beste resultaat zijn twee aspecten van groot belang.

  • Je wilt veranderen
  • Je staat open voor hypnose

Vaak is er al resultaat na slechts 1 of 2 sessies.

 

Voor wie twijfelt

als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg
Je twijfelt. Je wilt een blijvende verandering bereiken maar weet nog niet goed of hypnose iets voor jou is. Misschien heb je al van alles geprobeerd maar is het niet gelukt. Normaal gesproken bereik je veranderingen op basis van wilskracht, gebaseerd op doorzetten en volhouden. Vroeg of laat gebeurt er iets waardoor je wilskracht gebroken wordt en de verandering teniet gedaan wordt. De teleurstelling die dat met zich meebrengt weegt vaak zwaar. Je openstellen voor hypnose is een kans en een mogelijkheid een permanente verandering te bereiken op een andere manier dan met wilskracht.

Kort geleden was er een reportage in het gerenomeerde Nieuwsuur over de effectiviteit van Hypnose, deze reportage was ronduit positief en kun je hier terugkijken: Hypnose werkt,

 

Nieuwsuur bericht positief over Hypnose

27 mei 2018 kwam Hypnose positief in het nieuws bij het gerenomeerde NPO Nieuwsuur. Wat blijkt, Hypnose werkt en daar zijn artsen nu ook van overtuigd. Vele ziekenhuizen in Nederland geven nu actief Hypnoses om mensen te helpen. Eindelijk erkenning voor Hypnose en bij welk adres kunt u dan beter terecht dan bij JiskHypnose in Amsterdam met de zeer goed opgeleide en ervaren hypnotherapeute Jiska Kopmeiners? Bel snel voor een afspraak 020-8450066 of mail naar info@jiskhypnose.nl.

Bekijk hier de Nieuwsuur reportage over Hypnose.

Is Hypnose iets voor mij?

Plan nu je gratis telefonisch consult en je wordt vrijblijvend voorgelicht.